Magnetický kalendář – co v něm najdu?

Co v čáromatím magnetickém kalendáři najdu?

Magnetky! A spoustu. Přes 200 magnetek. A jednu velkou základní plochu.

Celý kalendář tvoří magnetická fólie velikosti A3, která je v celku jako základní plocha a 222 magnetků (vybrat si můžete mezi již připravenými magnetkami a nebo variantou vyrobte si sami). Na základní magnetické ploše jsou chlívečky, kam se vkládají jednotlivé magnetky.

Základní plocha

  • Týdenní plán
  • Den, měsíc, rok
  • Roční období
  • Počasí (+ teploměr)
  • Místo na jméno dítěte
  • Denní rutiny (ráno a večer)
  • Týdenní výzva
  • Práce pro rodinu
IMG_1749

Magnetky

Přes 200 jednotlivých magnetek pro různé aktivity z vašeho rodinného života. Snažila jsem se pokrýt všechny možné oblasti života s dětmi tak, abyste nemuseli již nic dokupovat či dokreslovat.

IMG_1706

V sadě 202 magnetků naleznete naleznete tyto oblasti:

Každodenní rutiny: Magnetky PROSTŘÍT, ODPAD, OTUŽOVAT SE, SKLIDIT ZE STOLU, TVOŘENÍ, PYŽAMO…

Aktivity: ŠKOLKA, ŠKOLA, HUDBA, KERAMIKA, TVOŘENÍ, TRH, VÝLET, HŘIŠTĚ, NÁKUP, DOKTOR, DOMA…


Piktogramy pro osoby: TÁTA, MÁMA, TETA/STRÝC, BABIČKA/DĚDA, HLÍDÁNÍ…
Jednorázové události: SVÁTEK, NAROZENINY, PRŮVOD, VELIKONOCE, VÁNOCE.
Určení času: Roky, měsíce, čísla, roční období.

Počasí, Emoce, nálady

Červené magnetky s vykřičníkem a nápisem LÉKY


Hodnotící piktogramy k rozpoznání a projevu vlastních emocí:
SPECIÁLNÍ DEN, JUPÍ, TĚŠÍM SE

Šipka s nápisem DNES pro aktuální den

Šipky: ke znázornění déle trvajícího děje, například několikadenního výletu
Hvězdičky: Ty se dají použít různě. Můj původní záměr byl dávat dítěti hvězdičku za splněnou práci pro rodinu/aktivitu. Ale dají se dávat i vedle denních rutin (či přímo na ně), pokud je dítě už má úspěšně za sebou.

A bude to držet na té lednici? Z čeho to vlastně je?

První várku svého magnetického kalendáře jsem nechala dělat pro velkou pilotní skupinu. Tato zkušenost mne poučila. Rozhodla jsem se dávat přednost kvalitnímu materiálu a tisku, abych vám předala produkt, který vydrží i báječné nápady vašich dětí. Moje děti se kupříkladu rozhodly magnetky umývat a utírat hadrem. A vydržely to. Ty magnetky. I ty děti, protože jsem se nemusela naštvat, že zničily náš krásný nový kalendář.

Personalizace vašeho kalendáře

Svůj kalendář si vaše dítě může podepsat. Pokud si objednáte barevnou verzi základní desky, nahoře napravo vedle nadpisu Můj kalendář je místo pro jméno dítěte. Stačí vzít permanentní fix a dopsat jméno. Totéž lze udělat s černou základní deskou, ale musí to být fix bílý 🙂

Soubor magnetků také obsahuje několik prázdných políček, na které si můžete napsat, co budete ve svém denním programu potřebovat právě vy!

Proč si objednat magnetický kalendář právě z Čáromatu?

Originální autorské zpracování. Mám radost, pokud se moje kresby líbí i vám.

Kvalita. Kalendář je vytištěný na kvalitní magnetické fólii. Základní plocha by měla držet na jakémkoli kovovém podkladu i na stěně natřené magnetickou barvou. Povrch je voděodolný, vrchní vrstva se neloupe, barva se nestírá.

Jak to vidí ostatní

„Moc se mi líbí, jak je kalendář barevný a veselý. Vybalila jsem ho v noci a hned nachystala dětem program na celý nabitý týden – je tam všechno – školka, škola, vyzvedávání, kroužky, výlet, návštěvy, kino… Opravdu mě mile překvapilo velké množství magnetek s aktivitami. Pro nejmenší je super denní režim. Můžou přesně sledovat posloupnost ranních nebo večerních činností a sami se zapojit do jejich plánování skládáním magnetků. Moc děkuji za možnost kalendář vyzkoušet, bude skvělým pomocníkem.“

Michaela Záleská
hrajemesijinak.cz

„Kalendář je velmi povedený. Dcera ho používá denně, naučila se krásně dny v týdnu, co znamená zítra a včera. A vymizely vztekací záchvaty. Díky kalendáři ví, co ten den budeme dělat a na nepříjemné činnosti se můžeme připravit. Kalendář doporučuji.“

Monika Šmídová
maminka dvou dětí

Další články o magnetickém kalendáři:

Příběh Magnetického kalendáře z Čáromatu a Magnetky ke kalendáři.